Vanlige spørsmål om hjemmesider

1. Hvorfor er et nettsted viktig for min virksomhet?

Hjemmesiden din er det eneste stedet du eier i den digitale verden. Det er den offisielle kilden til informasjon om virksomheten din, og du har full kontroll over hva som blir lagt ut og du bestemmer selv hvordan merkevaren din presenteres online.

2. Må jeg ha en hjemmeside hvis jeg allerede har en bedriftside på Facebook?

Ja. Du bør alltid prioritere hjemmeside før Facebook. Som vi sier ovenfor, er hjemmesiden din det eneste stedet du eier i den digitale verden. Facebook kan endre reglene for hvordan en bedriftsside ser ut, de kan endre formatet til hovedbildet ditt, endre synligheten og så videre. På Facebook har du heller ingen kontroll over kommentarer, innlegg og omtaler. Det samme gjelder for andre sosiale medier og for eksempel Google My Business. Når det er sagt, bør din bedrift også være på en eller flere sosiale medier.

3. Jeg har en gammel hjemmeside og har likevel kunder, Så betyr det egentlig noe?

Digitaliseringen av samfunnet går fort. Dine kunder er online. Og 63% av de besøkende vil vende seg til hjemmesiden din, når de skal bli kjent med bedrift din. For eksempel, hvis du skal kjøpe vaskehjelp fra en bedrift, er sjansen veldig stor at du vil sjekke ut bedriftens hjemmeside. Og hvordan reagerer du hvis hjemmesiden er gammelt, treg eller har ødelagte lenker? 46% av forbrukerne sier at hjemmesiden er avgjørende for hvorvidt de stoler på et selskap.

Bild på Facebooks url

4. Men jeg har ingen hjemmeside, så jeg trenger ikke å bekymre meg for om nettstedet mitt er gammelt eller nytt?

3 av 10 kunder sier i en studie utført av YP.com at de ikke tenker kjøpe fra en bedrift uten hjemmeside. Det er 30 prosent av dine potensielle kunder. Så, ja, det vil spille en rolle. Og det lokale søket blir bare viktigere. Er du ikke online så er du ikke synlig for kundene dine.

Test din hjemmeside her med Hjemmesidesjekken

5. Hvorfor kan jeg ikke beholde min gamle hjemmeside?

Det fungerer ikke lenger å ha en gammel “digital brosjyre” – hjemmeside. Nettstedet ditt må være moderne. “Hva synes Google om hjemmesider? Hvis du har en ny og mobiltilpasset nettside med SSL-sertifisering, blir den belønnet av Google. Hjemmesiden din blir vurdert av søkemotorer som Google, er den mest troverdige kilden. Og troverdige kilder rangere høyere. Google krever nå SSL-sertifisering (en type elektronisk legitimasjon), ellers advarsler de at nettstedet er usikkert.

6. Hva betyr ”en moderne hjemmeside?

En moderne hjemmeside er enkel for søkemotorer å finne og i forlengelse lettere for nye kunder å finne deg. Gamle sider er ikke mobile tilpasset (det vil si de ser ikke bra ut på mobil eller nettbrett) eller mangler for eksempel SSL-sertifisering.

7. Hva menes med en rask hjemmeside?

Det er viktig at hjemmesiden ditt laster raskt. Ifølge en studie utført av Google, mister en hjemmeside mer enn halvparten av besøkende hvis siden tar lengre tid enn tre sekunder å laste. Tips: Sjekk bildene dine på siden, er de tunge (det vil si store), slik at det kan påvirke hastigheten.

8. Hva synes Google om hjemmesider?

Hvis du har en ny og mobiltilpasset nettside med SSL-sertifisering, blir den belønnet av Google. Hjemmesiden din blir vurdert av søkemotorer som Google, er den mest troverdige kilden. Og troverdige kilder rangere høyere. Google krever nå SSL-sertifisering (en type elektronisk legitimasjon), ellers advarsler de at nettstedet er usikkert.

9. Hva er det viktigste på nettstedet mitt?

Hvis vi ignorerer mobiltilpasning, SSL-sertifisering og flere tekniske elementer, er det også viktig at siden er enkel å navigere og lett å forstå. Er det lett å finne kontaktinformasjonen din og er de riktig? Har du en god og klar “Om bedriften”? Er det et fotogalleri? Har du omtaler?
Tips: Lag en blogg knyttet til hjemmesiden. Hold den oppdatert ukentlig med tips og triks, henvisninger fra kunder og mer. Lag en “Ofte stilte spørsmål” … som dette blogginnlegget. Det er verdsatt både av leserne og favorisert av søkemotorene.

Vil du vite mer om hjemmesider? Se vårt webinar sammen med Mono Solutions nedenfor (tid: 33 min).

Kilder:
Yp.com
Gule Sider
Mono
Google