,

TikTok – nå større enn Google

Når vi oppsummerer 2021, kan vi konstatere at det har skjedd et tronskifte på nett: TikTok er nå større enn Google på internett.

Det er Cloudflare Inc., et amerikansk selskap som spesialiserer seg på bl.a. skyservere og måling av nettrafikk, som nå har tatt fram data som viser at TikTok for første gang har passert Google som det mest besøkte nettstedet på nettet.

TikTok vokste med millioner

TikTok lå på åttende plass i 2020 og har under pandemien sett en betydelig vekst med over 300 millioner nedlastinger i første kvartal i fjor (2020). Men det er først nå, når vi summerer opp 2021, at det er tydelig at vi har fått en ny førsteplass på topplisten.

Det er tydelig at TikTok allerede har påvirket digital markedsføring online – som så langt har vært dominert av techgigantene Google og Facebook – og med dette plutselige sceneskiftet vil det bli interessant å se hva som skjer i fremtiden på den fronten.

Hva er TikTok?

TikTok er en sosial app som brukes til å lage og dele videoer, ofte med musikkfokus. Appen ble laget av kinesiske ByteDance.