, ,

Smarte Apper

I dag jobber vi mye på reisende fot, på flex-kontor uten bestemte sitteplasser, på kaféer eller fra sofaen. Uansett arbeidsplass vil kravene til en strukturert og effektiv utført jobb, bare øke i fremtiden. Heldigvis har vi apper som kan hjelpe oss med både å planlegge og strukturere dagen bedre. Her får du tips til hvilke apper som kan bidra til at prosjektene blir mer organiserte og som kan gi deg hjelp til å finne nærmeste lunsjsted.

Googles mange muligheter

Google tilbyr flere brukervennlige apper, både for bedrifter og privatpersoner. Blant disse finner du Gmail, Kalender, Drive, Dokument, Regneark og Presentasjoner.
Googles mailingsystem Gmail, støtter opptil fem konto og det brukervennlige grensesnittet tillater deg å strukturere mail, skape etiketter, stjernemerke, arkivere og tilpasse dine samtaler.

Med Googles kalender-app får du en brukervennlig kalender som lar deg skjemalegge møter og aktiviteter, planlegge mål som trening, videreutdanning, egentid og legge inn påminnelser. Du kan samtidig dele kalender med dine kolleger.
Google Slides, eller Presentasjoner som det heter på norsk, er Googles versjon av klassiske PowerPoint. Her kan du skape, redigere og samarbeide med andre. Presentasjoner fungerer til og med sammen med tidligere nevnte PowerPoint. Skulle du foretrekke sistnevnte finnes det en helt egen PowerPoint app.

Keynote

En annen presentasjons-app er Keynote. Den er utviklet spesielt for iPad, iPhone og iPod, og er blant annet anvendelig om man vil lage enkle produktfilmer.

Dokument, som tillater deg å åpne, redigere og lagre Word-dokumenter og Regneark, er Googles versjon av Excel. For lagring anbefales Google Drive og alternativt Dropbox. Disse kostnadsfrie lagringsplassene gir deg enkel tilgang til filer og muligheten til å dele de med andre. Alle disse når du via smartphone, surfebrett eller desktop.

Enklere hverdag

For mange kontoransatte er post-it lappene vanskelig å kvitte seg med. De kan virke enormt nødvendige, for arbeidsstruktur og som små påminnelser.
Problemet oppstår når hele skrivebordet ser ut som en overdreven 17.mai feiring.

En eller flere apper som erstatter disse klistremerkene kan hjelpe. Her finnes det flere å velge mellom, alt etter hvilken du liker best. Trello hjelper deg med å holde styr på dine prosjekter, uansett om du er på jobb eller på reisefot. I Trello lager du lister og prosjekter hvor du kan supplere på med sjekklister, deadlines, filter m.m. Del listene med involverte parter på jobben og skap andre for prosjekter i hjemmet – måtte det omhandle ukens handlelister eller bryllupsplanleggingen. Tilpass arbeidsflyten og fordel arbeidsoppgaver. Tre apper som tilbyr samme muligheter som Trello er Wunderlist, Evernote og Any.do. Prøv deg frem og finn din favoritt.

Gule Sider tilbyr tre apper som på ulike måter gjør dagen lettere, uansett om det er i arbeidstiden, etter jobb eller på ferie. Gule Sider appen, som er lastet ned nesten 1 million ganger, gjør det interessant både for din bedrift og deg som bruker å ta del i en ny måte å oppdage nærheten på. Her finner du 7 000 restauranter for kveldens middag ute, og for vårklippen kan du velge mellom nesten 10 000 frisører. Gule Sider appen finnes også til Apple Watch.

Gule Sider tilbyr også to navigasjons-apper, en på veien og en til sjøs. Gule Sider Navigasjon gir deg muligheten til å dele din ankomstid via sms og på sosiale medier. Passer bra om du f.eks. sitter opptatt i et møte. I Gule Sider På Sjøens betal-versjon inngår AIS (Automatic Identification System) som gjør at du i sanntid kan identifisere og følge andret fartøy.

Spre ditt budskap

Klar og tydelig kommunikasjon er viktig. Med hjelp av disse appene, og bra internett, kan man komme langt. Google Hangout er en populær app, spesielt for bedrifter som har ansatte som ferdes mye utenfor kontoret. Hangout tillater gratis videomøter for inntil 10 deltakere.

Skype, som var først ute med videosamtaler, har også en effektiv tekst-funksjon og fungerer fint til samme formål.

Din bedrift eksisterer sikkert på sosiale medier. Her er det mye å velge mellom, og det gjelder å velge med omhu. Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Pinterest og Snapchat er alle spennede og effektive på hver sin måte, avhengig av hva som passer din bedrift best i markedsføringsøyemed og om hensikten er å holde seg oppdatert.

Velger du først å investere tid, og kanskje penger, i en kanal påkreves det at du utnytter dine muligheter. Har du appene nedlastet kan du enklere ha kontroll på aktiviteten på disse mediene.

Har du noe å formidle live? Sjekk appene Periscope og Meerkat.