, , ,

Slik forbedrer du bedriftens hjemmeside

Du bør se bedriftens hjemmeside som fokuspunktet for kommunikasjonen din, enten det er markedsføring, salg eller rekruttering. Hjemmesiden er en ansatt som aldri sover, den er online 24/7 og hjelper deg med å svare på spørsmålene dine besøkende stiller – uavhengig av om du er på jobb eller ikke.

I den følgende artikkelen deler vi hjemmesiden din ned i sine komponenter. Vi ser på hvordan du bør jobbe med SEO, innhold og strategi, for å lage en hjemmeside som skiller seg ut fra mengden.

Godt design gir en bedre kundeopplevelse

Et godt og gjennomtenkt design hjelper dine besøkende med å forstå bedriftens verdier. Det hjelper dem også å enkelt finne produktene og tjenestene du ønsker å formidle på hjemmesiden din. Et gjennomtenkt design gjør også at bedriften din snakker det samme tydelige språket på tvers av flere kanaler. Det kan handle om farger, fonter og hvordan du velger å bruke bilder.

Å lage et godt design trenger ikke å være dyrt. Det finnes mange CMS (Content Management Systems), inkludert WordPress, hvor du kan få gode og billige maler som også leverer design av høy kvalitet.

Maks 3 steg til kunden tar kontakt

Planlegg konverteringene dine på hjememsiden din ved å levere klare meldinger så fort når den besøkende havner på hjemmesiden din. Sørg for at du har oppfordringsknapper der du formidler hvilken type tjeneste du ønsker at kunden skal kjøpe eller kontakte deg for.

– Bransjestandarden er at det ikke skal være mer enn tre trinn for en besøkende før de har gjort et kontaktforsøk, sendt en tilbudsforespørsel eller kjøpt et produkt, sier Joel Hellström, Senior Web Designer i Gule Sider.

Bra innhold på hjemmesiden

Det første du bør tenke på når det kommer til innhold på bedriftens hjemmeside er å gjøre det klart hva du faktisk tilbyr de besøkende. Sørg derfor for å dele opp tjenestene dine i undersider. Hvis du f.eks. er en snekker som pusser opp kjøkken, bygger bad og utfører utvendig oppussing, er det greit å lage undersider for hver kategori og så begynne å bygge innholdet ditt basert på disse ulike segmentene. Husk å være personlig og formidle bedriftens verdier når du lager innholdet ditt. På denne måten føler de besøkende at de blir kjent med deg og din bedrift. Det skaper trygghet i kontakt og kjøpsbeslutninger, men det øker også sjansen for at kunder anbefaler deg til venner og bekjente.

SEO hjelper kundene dine med å finne bedriften din

Det første du bør vurdere når du skal søkeordoptimalisere hjemmesiden er den tekniske strukturen, men også hvordan du bruker innhold. Når det kommer til SEO på hjemmesiden din, kalles det on-page. On-page betyr bl.a. at du sørger for at dine tjenester og dine viktigste søkeord er inkludert i innholdet på sidene dine. Det hjelper kundene dine med å finne hjemmesiden, men også søkemotorer for å rangere det bedre på blant annet Google og Bing.

Det motsatte av on-page er off-page. Off-page handler om å ha en fornuftig linkestrategi for bedriften din. Det betyr for eksempel at dine ulike partnere må linke til hjemmesiden din, at du er inkludert i sosiale medier, men også at kundene dine legger igjen anmeldelser på viktige sider som Trustpilot og Google Business Profile.

Du kan også velge å kjøpe linker fra større nettverk som velger å skrive blogginnlegg om din bedrift og deretter linker til deg. Det kan dermed drive trafikk (og rangeringer) til hjemmesiden din.

En moderne hjemmeside

Tenk på følgende når du oppdaterer hjemmesiden din og moderniserer det: lastetid (jo raskere, jo bedre. Husk at hvis det tar mer enn 3 sekunder før hjemmesiden laster, vil en stor del av de besøkende forlate siden), mobiltilpasning (flertallet av dine besøkende vil ende opp på hjemmesiden din via mobiltelefonen, sørge for at den ser fin ut og er brukervennlig selv på en smarttelefon) og sikkerhet (sikkerhet er i dag en rangeringsfaktor for Google, har hjemmesiden din et SSL-sertifikat? ).

Nå har du fått flere gode tips til hvordan du kan oppdatere og modernisere hjemmesiden din. Fra design, knapper og innhold til søkemotoroptimalisering, sikkerhet og raske kontaktveier. Vi spurte Joel Hellström, Senior Web Designer hos Gule Sider, om å fortelle oss mer om hvordan vi kan øke antall konverteringer på hjemmesiden hans. Han kom tilbake med syv viktige trinn som vil transformere bedriftens digitale tilstedeværelse.

7 måter å øke konverteringene på hjemmesiden din

  • Ha et mål med hjemmesiden din
  • Det skal være enkelt å kontakte deg og finne kontaktveier
  • Fortell besøkende hvem du er
  • Sørg for å ha godt innhold i form av tekst, bilder og video
  • Vær tydelig om produktene og tjenestene du tilbyr på hjemmesiden
  • Sørg for at hjemmesiden er mobilvennlig og enkel å navigere
  • Arbeid aktivt med søkemotoroptimalisering av hjemmesiden din