,

Hvordan fungerer en søkemotor?

Hvordan fungerer en søkemotor?

En søkemotor fungerer slik, at når noen søker, forsøker søkemotoren å tilby det mest relevante svaret basert på hemmelige algoritmer. Resultatet er basert på faktorer som din plassering i søket, språket, teksten og enheten du søker fra.

Her gir vi deg noen triks som vil øke din organiske synlighet ved søkemotoroptimalisering, kalt SEO. Sørg for å bruke disse algoritmer til din fordel ved å alltid være i forkant og levere hva søkemotorens algoritmer liker.

Så hvordan kan du «jukse» søkemotoren?

Søkemotorer ser verdi i hjemmesider som er brukervennlige. Mange bedrifter har fortsatt gamle hjemmesider som ikke er tilpasset mobiltelefon det vil si at webdesignet ikke er oppdatert. Ved å oppdatere hjemmesiden din, kan du få en bedre plassering. Et annet tips er å gjøre hjemmesiden din raskere – se på elementene på siden. Har du for eksempel svært store bilder som tar mye størrelse? SSL-sertifisering er også viktig. Det er en type elektronisk legitimasjon for å sikre nettstedet ditt.

Et annet tips er å opprette en Google My Business-konto. Det er gratis, men kan være litt tidkrevende (vi tilbyr hjelp hvis nødvendig). En Google My Business-konto er som et digitalt visittkort for bedriften din, med adressedetaljer og vurderinger, bilder og andre nyttige ting (litt som Gule Sider-profilsiden). Med en Google My Business-konto øker du sjansene for at virksomheten din vises organisk i GooglesLocal Pack. Local Pack er det organiske kart treffen som vises på forsiden når du utfører et søk.

Søkemotorer i korthet:

  • Når du søker etter noe, forsøker søkemotoren å finne det mest relevante svaret basert på indeksering, dvs. søkemotorens analyse av f.eks. bedriftens hjemmeside.
  • Relevans, avhenger av en rekke faktorer
  • Et søk etter «bytte av sykkeldekk» og «bytte sykkeldekk» kan gi forskjellige resultater
  • Resultatet er basert på ting som din posisjon under søket, språket, teksten og enheten din
  • Ting som en rask hjemmeside og mobiltilpasning belønnes i resultatene

Vil du vite mer om søkemotorer som Google, Bing og Gule Sider? Og få tips om hvordan du kan gjøre for å bli bedre? I vårt webinar nedenfor forteller vi deg mer, og avslører samtidig hvordan du best utnytter Gule Siders lojalitetsprogram (lengde: 30 min).