,

Hva er Clubhouse – slik fungerer den nye sosiale medier-appen

Clubhouse app på iphone

Først kom tekst, så kom bilde og så kom film. Nå er neste sosiale medie trenden her, og fokuset er på lyd. Appen på alles lepper er Clubhouse, en interaktiv og lydbasert app, som allerede har tiltrukket millioner av brukere og uoffisielt er verdsatt i milliarder kroner.

Fra Facebook til TikTok. Hver generasjon har sitt sosiale medium. Men hva venter i fremtiden? Spekulasjoner er at neste store app er Clubhouse.
Clubhouse lansert i fjor, og har i dag et par millioner spesielt inviterte brukere. At det er på alles lepper akkurat nå, skyldes delvis at Elon Musk nylig brukte appen da han snakket med Vlad Tenev, administrerende direktør i Robinhood, aksjehandels-appen som også nylig har vært i søkelyset.

Slik fungerer Clubhouse

Så hvordan fungerer Clubhouse? Som med alle apper laster du ned Clubhouse og registrerer deg. Hvis du er heldig, kjenner du noen som allerede har appen, og personen kan forhåpentligvis invitere deg. Ellers får du vennlig stå i kø. I appen finner du en stor blanding av klubber og virtuelle rom, der det er samtaler og diskusjoner i mange forskjellige formater, alt fra talkshow og musikk til dating, politikk og sport.

“Helvete på jorden”

Det kan være diskusjonsforum med bekjente, eller forretningsledere, innovatører, kjendiser og politikere. Og hvis du da vil delta i diskusjonen, rekker du bare ut den virtuelle hånden din, og skaperne og moderatorene i rommet bestemmer om du – eller en hvilken som helst annen deltaker – skal få lov til å delta i samtalen.
Appen, som har blitt beskrevet som “if Twitter was a podcast you lived inside of” og “LinkedIn, men med lyd […] det er helvete på jorden“, er foreløpig bare tilgjengelig i App Store.

  • En ny, eksklusiv app, med fokus på lyd og samtale
  • Fikk oppmerksomhet da Elon Musk brukte appen
  • Brukes også av bl.a. Drake, Kevin Hart og Oprah
  • Invitasjon kreves for å få delta
  • Lag dine egne diskusjonsforum, eller delta i andres virtuelle rom, både som lytter og debattant
  • Kun tilgjengelig for iPhone akkurat nå