Hva er backlinks

En backlink er en linke fra en hjemmeside til en annen. Disse typer linker er viktige for din bedrifts SEO-strategi. Det finnes to typer backlinks: dofollow og nofollow.

Når en hjemmeside linker til en annen hjemmeside, kalles det for backlinks. Backlinks er viktige for din søkemotoroptimalisering (SEO), fordi de hjelper søkemotorer, som Google og Bing, å forstå hvor populær en hjemmeside er og hjemmesidens kvalitet.

Ranger høyere med backlinks

Når en nettside har mange høykvalitets baklenker, er sjansen stor for at den vil rangere høyere i søkemotorenes resultatliste (SERP). Baklenker er også viktige for å bygge troverdighet og øke synligheten for en nettside.

Det finnes to typer backlinks:

  1. Dofollow – Dofollow-backlinks leverer “link-energi”. Dvs. dofollow-linker bidrar til at hjemmesiden som linkes rangerer bedre i søkeresultatet. Det er en type hyperlink som tillater søkemotorer å følge og crawle den linkede siden, og på den måten hjelpe til å rangere den linkede siden i søkeresultatet.
  2. Nofollow – Nofollow-backlinks bidrar derimot ikke til å forbedre den linkede hjemmesidens rangering i søkeresultatet. “Nofollow” er en attributt som kan legges til i en HTML-link, for å fortelle søkemotorer at linken ikke skal påvirke rangeringsresultatet for den linkede siden i søkemotorens index. Google introduserte nofollow for å forsøke å motarbeide spam og manipulerte søkeresultater.