Er det virkelig så viktig at bedriften min har en hjemmeside?

hjemmeside

For norske små- og mellomstore bedrifter finnes det i dag et hav av muligheter når det gjelder digital markedsføring – ofte kan det virke umulig å vite hva man skal prioritere.

Men vi kan starte med det mest grunnleggende; hjemmesiden.

Din bedrifts hjemmeside er den digitale versjonen av den fysiske butikken eller kontoret til virksomheten din. Og med tanke på at annenhver kunde hos Gule Sider bruker mobilen for å lete etter bedrifter så er det overraskende at så mange som halvparten av mindre bedrifter mangler en hjemmeside.

Som svar på spørsmålet i overskriften; Ja, det er faktisk så viktig.

Hvorfor? Her har du 3 viktige årsaker:

Troverdighet

Selv om bedriften din er på Facebook og andre sosiale medier så vet vi i dag at majoriteten av forbrukerne går til hjemmesiden når de skal gjøre seg kjent med en ny bedrift. Om din bedrift mangler en hjemmeside så vil mange av dine potensielle kunder gå til konkurrenten isteden. Med en lett tilgjengelig og brukervennlig hjemmeside med korrekt bedriftsinformajson, som for eksempel telefonnummer og adresse, så viser du dine nye og gamle kunder at du driver en bedrift som forstår hensikten med å møte kundene på deres hjemmebane.

Spar tid og penger

Med en ny og moderne hjemmeside gjør du det enkelt for kundene dine å få tak i deg. Noe så enkelt som en kontakt-side med bedriftens telefonnummer, adresse og åpningstider, eller enda bedre; en integrert bookingkalender hvor kundene selv kan finne ledig tid, gjør at du sparer tid og penger. En hjemmeside er også en kostnadseffektiv måte å markedsføre din egen bedrift og dine produkter på dine helt egne vilkår.

Økt synlighet og økt tilgjengelighet

Med en mobiltilpasset hjemmeside er du beredt når kundene begynner å lete etter bedrifter som din, eller produkter som din bedrift leverer. For de kommer til å søke etter deg. Hele 95% av kundene dine bruker en søkemotor som Google for å finne lokale bedrifter, i følge en undersøkelse utført av BrightLocal. Med andre ord; SEO. Det vil si at din synlighet i trefflisten på søkemotorer er veldig viktig.

Tenk selv at du leter etter en elektriker på nettet, hvem velger du? Den som dukker opp tidlig i trefflisten med en fin hjemmeside med tydelig kontaktinformasjon, priser og en snedig bookingkalender? Eller den som ikke har noen hjemmeside? Les mer om hjemmesider her.


Fortsatt usikker på fordelene med en egen hjemmeside? Test dine kunnskaper og svar på spørsmålene under. Du finner de riktige svarene nederst på siden.

 1. Hvor mange kunder velger bort en bedrift som mangler en hjemmeside?
  1. 11%
  X. 64%
  2. 30%
 2. Hvor mange kunder unngår bedrifter som har hjemmesider som er vanskelige å navigere på?
  1. 16%
  X. 26%
  2. 57%
 3. Hvor mange kunder bruker hjemmesider for å sjekke lokal bedriftsinformasjon?
  1. 22%
  X. 39%
  2. 63%

Kilder: YP.com, MonoSolutions, Search Engine Land

(Riktige svar: Spørsmål 1, 2) 30%, Spørsmål 2, X) 26%, Spørsmål 3, 2) 63%)