Er bedriftsinformasjonen din på nett så forvirrende at kundene blir usikre?

Gode omtalelser og meninger online er veldig viktig. Men det mange bedrifter ikke vet, er at bedriftsinformasjonen i mange tilfeller kan være minst like verdifull. Så hva skjer når bedriftsinformasjonen er inkonsekvent og rotete? 

Dessverre har mange bedrifter satt i system å skjule telefonnummeret til sin kundeservice. Noen ganger henviser de til en form av chat, som gjerne drives av en småforvirret robot. Dette er et eget problem i seg selv. Et annet problem er at de telefonnumrene som kunder faktisk finner frem til ikke lenger er i bruk, er feilaktige, eller forskjellige, basert på hvilket nettsted man finner informasjonen.

Dårlig eller feilaktig bedriftsinformasjon på nett kommer til å lede til færre kunder. Det anslo en undersøkelse utført av YP.com, som viser at nesten 4 av 10 kunder mente at dette var en stor anledning til å søke videre etter noe annet.

Bedriftssinformasjon er en rankingfaktor for din bedrift

Så hva skal du gjøre for å unngå et så stort kundetap? Svaret er enkelt! Sørg for at informasjonen din er korrekt på nettets største tjenester. Google My Business, Facebook, din hjemmeside, Gule Sider og så videre.

Sørg for at informasjonen din er lik og korrekt på alle plattformer. Google og andre søkemotorer, er veldig glad i en korrekt NAP (Name, Adress, Phone Number). Dette er en rankingfaktor (SEO) for din bedrift. Jo mer sammenhengende informasjon bedriften din har, jo mer troverdig fremstår hjemmesiden din for Google.

Sender kunder til feil adresse

Det er også, som nevnt ovenfor, en usynlig frustrasjon du kanskje ikke merker selv, men som risikerer å gjøre kundene forvirret. En kunde som må grave dypt for å finne et telefonnummer for bedriften din, eller reiser til feil adresse, vil få en negativ mening om bedriften din. Dette kun fordi du ikke anstrengte deg nok til å oppdatere informasjonen din på nett.

Hvis du vil vite hvordan det ser ut for bedriften din, kan jeg anbefale skanneren vår “Nettsjekk”. Den kan vise deg synligheten din på internett og hvordan informasjonen fremstår på nett.