Bedriften din har ikke et tilstrekkelig bra nok nettsted- 4 kjappe tips

Det er mange måter å vurdere om et nettsted er bra eller dårlig, men i den følgende artikkelen vil vi hovedsakelig se på problemet fra et søkemotoroptimaliserings perspektiv. For selv om bedriften din har et nytt nettsted, har det blitt vist at også disse kan slå feil.

Spørsmålet “hvorfor er det dårlig å ikke ha et godt nok nettsted”, kan høres åpenbart ut. Men hvis vi bryter det ned i litt enklere punkter, så handler det først og fremst om disse:

  • Dårlig CMS! CMS står for “Content Management System”, og er bedre kjent som redigerings- eller publiseringsverktøy. Vi tenker altså på den plattformen nettsiden du er laget på. Et dårlig CMS system vil ikke indekseres like godt som andre, noe som betyr at det får dårligere synlighet på søkemotorer som Google.
  • Ingen relevante undersider. Noen bedrifter har en hjemmeside som kun består av en eneste side, eller at nettsiden din mangler relevante undersider. Dette vil også påvirke søkemotoroptimalisering din.
  • Feil søkeord! Når det kommer til SEO og din hjemmeside, så er det viktig at du finner de personerne som faktisk er interessert i innholdet på siden. Når man jobber med søkeord og SEO, er det viktig at det har en relevans til din hjemmeside, og at det finnes et underlag på din hjemmeside for søkeordet.
  • SEO! En annen vanlig feil er at man ikke forstår hva SEO innebærer. At søkemotoroptimalisering handler om et langvarig arbeid, som direkte fra start er avhengig av en bra hjemmeside for å nå et optimalt resultat.

meta descriptions og meta title

Så hva kan du gjøre for å skape en god nok hjemmeside?

  1. Det man kan tenke på når man velger CMS, altså publiseringsverktøy, er at man skal kunne optimalisere meta tags som meta titles og meta beskrivelser (se bilde). Det er helt nødvendig fra ett SEO-perspektiv å faktisk kunne tilpasse disse.
  2. Du bør også kunne endre i HTML, dvs nettsidens kode. Med mulighet til å redigere HTML, så kan du optimalisere rubrikker, hierarkin og mye mer.
  3. Du bør også kunne gjennomføre såkalte 301-redirects. 301 brukes f.eks om du lager en helt ny produktside, men vil at trafikken fra din gamle side skal kobles videre til den nye uten at du må legge ned siden.
  4. Det bør også finnes en fleksibilitet rundt interne linker. Det er noe de fleste CMS tillater, men det finnes noen som kompliserer det. Det kan for eksempel være at man ikke kan internlenke bilder så de blir klikkbare, eller at man ikke kan internlenke rubrikkene. Man skal på en enkel måte kunne bestemme hva som skal internlenkes uansett bilde, rubrikk eller brødtekst. Internlenker på sin egen side er noe som kan ha stor påvirkning på SEO.

Kanskje du nå lurer på hvilke CMS som er gode? For å nevne noen så får du gode og enkle CMS systemer fra WordPress, Wix og selvfølgelig hjemmeside fra oss i Gule Sider.