, , ,

AI for eiere av små bedrifter

Artificial Intelligence. Science fiction har i dag blitt virkelighet. For hver dag som går, utvikles nye spennende AI-løsninger som kan hjelpe norske bedriftseiere i hverdagen. I følgende artikkel ser vi nærmere på hvordan AI kan hjelpe akkurat deg.

Da internett slo gjennom bredt, påvirket det måten vi arbeider på og endret bedrifter og roller i stor grad. Nye bransjer oppstod, og mange arbeidsroller endret seg (eller forsvant). Står vi nå overfor en lignende sceneforandring når AI utvikler seg i en rasende fart? Som bedriftseier er det viktig å følge med. En endring innen Google-annonsering kan slå negativt ut for dine Google Ads, mens en ny sosiale medier plattform kan vise seg å være redningen for din leads-generering. AI er på ingen måte annerledes.

Visste du for eksempel at AI brukes innen følgende bransjer og virksomheter: netthandel, markedsføring, websøk, digitale personlige assistenter, automatiske oversettelser, biler, cybersikkerhet, helse og helsetjenester, transport, produksjon og administrasjon. Les mer her.

Med AI kan du som småbedriftseier blant annet gjøre følgende:

Spare tid

Med AI kan du som bedriftseier gjøre mer på kortere tid, men du kan også spare tid ved å delegere monotone og repetitive oppgaver til AI-roboter. Med AI kan du automatisere tidkrevende oppgaver og for eksempel la roboten analysere store mengder data, håndtere fakturaer eller automatisere administrative oppgaver. AI kan også hjelpe deg med å skape nytt og SEO-optimalisert innhold til hjemmesiden din og effektivisere kontakten med kundene dine, mer om det nedenfor.

Senke kostnadene dine

Ved å ansette en AI-assistent som håndterer repetitive oppgaver, kan du kutte unødvendige kostnader og i stedet fokusere på deler av virksomheten din som genererer inntekter. Kanskje kan en chatbot hjelpe deg med deler av kundekontakten, slik at du sparer tid og penger på å svare i telefonen og på e-post?

Forbedre kundeservice

AI kan hjelpe bedriften din med å skjerpe kundeservicen på flere måter. Det kan handle om å analysere kundeatferd til å kategorisere ulike supportspørsmål. Dette vil føre til at du får bedre kundeservice når du tidlig fanger opp (og forstår) kundenes behov. I tillegg til dataanalyse kan AI forbedre kundeservicen din med blant annet chatbots (automatiserte programmer som kan svare på vanlige spørsmål og løse vanlige problemer), stemmegjenkjenning og automatiserte telefonsamtaler for å løse enklere problemer og oversettelser (for å tilpasse kundeforespørsler til det språket kundeservice snakker). Leadoo er et eksempel på et selskap som jobber med chatbots både for kundeservice og leads-generering.

Utvikle innholdet ditt

Med virtuelle assistenter som Chat GPT eller SEO.ai kan du raskt og enkelt fylle hjemmesiden din med nytt, søkemotoroptimalisert innhold. Trenger du en “vanlige spørsmål”-side eller vil du opprette en underside som forklarer detaljer om bedriften din (for eksempel tips og triks som kundene vil sette pris på)? Med AI kan du med spesifikke spørsmål skape nytt, spennende innhold tilpasset Googles algoritmer. Snart vil du ha en hjemmeside med masse spennende og nyttig informasjon som tiltrekker nye kunder og elskes av søkemotorene.

Forbedre din sikkerhet

AI kan brukes til å analysere store mengder data og identifisere trusler og sårbarheter i systemet ditt. På denne måten beskytter du bedriften din mot cyberangrep ved hjelp av AI-baserte løsninger. Med AI kan du også identifisere avvikende atferd og overvåke systemet døgnet rundt. På denne måten reduserer du risikoen for menneskelige feil og øker effektiviteten i sikkerhetsarbeidet.